תומר5 ביוני 2018זמן קריאה 1 דקותקונג'י דייסת אורז מחזקת ! קונג'י הוא דייסת אורז , נפוץ בסין כמאכל בוקרהאורז מבושל ביחס של 1:5/6 אורז למים ולכן הדייסה קלה לעיכול ולא דחוסה.למרות שהאורז הוא הדגן הנפוץ להכנת הדייסה ניתן להכין באותו יחס עם דגנים אחרים כגון דוחן (מצוין לשיעול ) או כוסמין או דגנים אחרים בהתאם לטעם ולתכונות הריפוי של כלאחד מן הדגנים.האורז והמים מתבשלים בסיר מכוסה למשך 4-6 שעות , למעשה ככל שהדייסה מתבשלת יותר זמן היא הופכת ליותר מזינה. תמיד עדיף שיהיו יותר מים מפחות מידי.התכונות המרפאות של הקונג'י:קלה מאוד לעיכול, מחזקת את הדם ומחזקת אנרגטית מאודמאזנת את מערכת העיכול , מרגיעה, מקררת חום במערכת העיכול ומזינה מאוד. מתאים מאוד לאנשים חלשים, לילדים, ולאנשים הסובלים מבעיות כרוניות המחלישות מאוד את הגוףמתאים לנשים מיניקות ,מגביר תנובת חלב בשל יכולותיו המחזקות והמזינות.לבעיות קשות של עיכול ולתינוקות ניתן לסנן ולשתות את המים בלבד.ניתן להוסיף בבישול הדייסה מזונות שונים בהתאם לצורך הטיפולי .שעועית אזוקי- משתנת ולכן טובה לטיפול בבצקות גזר- משפר עיכול ומרגיע נפיחות וגזים בבטןסלרי- טוב להוסיף בקיץ מוסיף תכונות מקררות לדייסה והופך אותה למלוחה יותרערמונים- מחזקים מאוד , משפרים סירקולציה של דם ,טוב לטיפול בטחורים מדממיםשומר- מאזן את מערכת העיכול ומסלק גזיםג'ינג'ר- מחמם ומחזק חיסוני מצוין לבעיות של קור במערכת העיכול כגון שלשולים, הקאות , בעיות עיכול ואנורקסיהכרישה- מחממת ,טובה לשלשולים כרונייםדבש- מוסיף מתיקות ומחזק את הריאות, מצוין לשיעול.סוגי אורז / דגנים לקונג'י:אורז לבן- לחולשה של העיכול ולדלקות במערכת העיכול. מזין ומרגיעאורז מלא- מזין ובעל תכונות ניקוי, (מעט משתן) ומפנה ליחה ממערכת העיכול, מתאים לעונת הקיץ. אורז מתוק- מחזק מאוד. טוב למצבי חולשה ורזון ,מתאים לתינוקותשיבולת שועל- מלחלחת וחמימה טובה למצבי חולשה ,ליובש, לאולקוס.דוחן- בעל תכונת ייבוש חזקה וספיחה לכן מתאים לטיפול בלחות במערכת העיכול ,טוב לשיעול ולחיזוק הריאותפחות מתאים לנשים מיניקות ותינוקות .
קונג'י הוא דייסת אורז , נפוץ בסין כמאכל בוקרהאורז מבושל ביחס של 1:5/6 אורז למים ולכן הדייסה קלה לעיכול ולא דחוסה.למרות שהאורז הוא הדגן הנפוץ להכנת הדייסה ניתן להכין באותו יחס עם דגנים אחרים כגון דוחן (מצוין לשיעול ) או כוסמין או דגנים אחרים בהתאם לטעם ולתכונות הריפוי של כלאחד מן הדגנים.האורז והמים מתבשלים בסיר מכוסה למשך 4-6 שעות , למעשה ככל שהדייסה מתבשלת יותר זמן היא הופכת ליותר מזינה. תמיד עדיף שיהיו יותר מים מפחות מידי.התכונות המרפאות של הקונג'י:קלה מאוד לעיכול, מחזקת את הדם ומחזקת אנרגטית מאודמאזנת את מערכת העיכול , מרגיעה, מקררת חום במערכת העיכול ומזינה מאוד. מתאים מאוד לאנשים חלשים, לילדים, ולאנשים הסובלים מבעיות כרוניות המחלישות מאוד את הגוףמתאים לנשים מיניקות ,מגביר תנובת חלב בשל יכולותיו המחזקות והמזינות.לבעיות קשות של עיכול ולתינוקות ניתן לסנן ולשתות את המים בלבד.ניתן להוסיף בבישול הדייסה מזונות שונים בהתאם לצורך הטיפולי .שעועית אזוקי- משתנת ולכן טובה לטיפול בבצקות גזר- משפר עיכול ומרגיע נפיחות וגזים בבטןסלרי- טוב להוסיף בקיץ מוסיף תכונות מקררות לדייסה והופך אותה למלוחה יותרערמונים- מחזקים מאוד , משפרים סירקולציה של דם ,טוב לטיפול בטחורים מדממיםשומר- מאזן את מערכת העיכול ומסלק גזיםג'ינג'ר- מחמם ומחזק חיסוני מצוין לבעיות של קור במערכת העיכול כגון שלשולים, הקאות , בעיות עיכול ואנורקסיהכרישה- מחממת ,טובה לשלשולים כרונייםדבש- מוסיף מתיקות ומחזק את הריאות, מצוין לשיעול.סוגי אורז / דגנים לקונג'י:אורז לבן- לחולשה של העיכול ולדלקות במערכת העיכול. מזין ומרגיעאורז מלא- מזין ובעל תכונות ניקוי, (מעט משתן) ומפנה ליחה ממערכת העיכול, מתאים לעונת הקיץ. אורז מתוק- מחזק מאוד. טוב למצבי חולשה ורזון ,מתאים לתינוקותשיבולת שועל- מלחלחת וחמימה טובה למצבי חולשה ,ליובש, לאולקוס.דוחן- בעל תכונת ייבוש חזקה וספיחה לכן מתאים לטיפול בלחות במערכת העיכול ,טוב לשיעול ולחיזוק הריאותפחות מתאים לנשים מיניקות ותינוקות .