top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תתומר

שמנים חלוטים - מיצוי צמחים בשמן זית



שמנים חלוטים הם דרך נפלאה ואפקטיבית להפיק את התכונות הטעימות והמרפאות של צמחים .

ישנם הרבה צמחים שנוכל להעביר אותם את תהליך ההשריה,

במאמר זה נספר על 3 מהם:

שום טרי, עלי אזוב/אורגנו {זעתר}, וצ'ילי שאטה.

לכל אחד מהם שימושים מרפאים ייחודים וטעם נפלא.

הפקת שמן חלוט מאפשרת למצות את הטעם והאיכויות הייחודיות למטרות ריפוי פנימיות וחיצוניות.

ניתן לחלוט צמחים רבים בשמנים שונים ( זית שומשום ועוד..), ניתן להפיק שמן מצמחים טריים או יבשים בחליטה רגילה או בבישול ולהשתמש בהם למטרות ריפוי. השמנים משמשים גם בסיס להפקת משחות וקרמים.



שום ישראלי טרי

ניתן למצוא בשווקים בסביבות חודש מרץ

לשום תכונות אנטי דלקתיות ואנטי ויראליות מאוד חזקות.

השום נמצא בשימוש כפר אלפי שנים למטרות ריפוי ולניקוי הדם. השום יעיל נגד תולעי מעיים, נגד כאבי אוזניים, מוריד רמות כולסטרול , מונע הסתיידות של העורקים ויעיל בהורדת לחץ דם , השום מועיל בהתמודדות עם דלקות כרוניות. יעיל נגד טפילים ווירוסים , מסלק ליחה ומכייח ולכן יועיל מאוד במחלות של דרכי הנשימה. השום גם מסייע בהורדת רמות סוכר בדם.

שום חלוט בשמן זית:

מקלפים ראש שום וקוצצים את שיני השום באופן גס. מכסים עם שמן זית . מומלץ להשתמש בצנצנת קטנה כדי שיהיה מינימום מקום לאויר בצנצנת. מניחים במקום מוצל ל24 שעות עד חודש. מרגע פתיחת הצנצנת עדיף לשמור בקירור.

שימושים:

· לכאבים ודלקות באוזניים לעסות סביב האפרכסת

מספר פעמים ביום. אפשר לטפטף טיפת שמן נוזלית לאוזן- יעיל מאוד בשיכוך כאב

· טעים מאוד ובריא למאכל ומתאים עם לחמים, סלטים, או על ירקות בתנור

· לא זורקים את העלים הירוקים היפים של השום הטרי !

מתכון לפסטו מעלי שום טרי:

שוטפים את העלים הירוקים של השום היטב. טוחנים בבלדר עם שמן זית, מלח ופלפל.

ויוצא פסטו שום נהדר !



אורגנו/איזוב מצוי

גדל בשפע רוב השנה, בתקופת הקיץ ניתן ואף רצוי לשלב את הפרחים.

ניתן להשתמש בצמח האורגנו או באזוב המצוי.

יעיל מאוד למערכת העיכול ולמערכת הנשימה.

אנטי בקטריאלי חזק ואנטי פטרייתי. נוגד תולעים ופרזיטים. משפר תהליכי עיכול ומשפר תיאבון. יעיל כתמיכה למעי רגיז ולעצירות. מכייח, נוגד שיעול.

אסור לשימוש בהריון.

חליטת אורגנו במים יעילה לגרגור במצבים של זיהומים בחלל הפה והגרון. כגון אפטות ודלקות בגרון.

שמן אורגנו: מייבשים חופן אורגנו 2-3 ימים בצל. קוצצים מעט ודוחסים לצנצנת היחס הוא 10 גרם צמח על 100 מ"ל שמן זית.

מניחים 10 ימים במקום מוצל. להארכת חיי המדף ולמנוע ממנו להתעפש אם לא משתמשים בו מיד מומלץ להוסיף ככפית שטוחה של ויטמין E. או לשמור במקרר.

שימושים:

* מריחת בית החזה בעיסוי למקרים של הצטברות ליחה בריאות והרגעת שיעול למבוגרים ולילדים.

* לעיסוי הבטן להקלה על נפיחות גזים וכאבים

* לשמן עיסוי מומלץ להוסיף טיפת שמן ארומטי של קמומיל רומן לכף שמן לחיזוק האפקט המרגיע והמשכך כאב

* מתאים גם לתינוקות

* יעיל בעיסוי לכאבים ברגליים הנובעים מזרימת דם לקויה.

* מעולה עם ירקות לחמים סלטים



צ'ילי שאטה או קאיין (קפסיקום) בשמן זית:

קפסיקום הלא הוא הצ'ילי החריף ייחודי בכך שמכיל חומר פעיל הנקרא קפסאיצין

אכילת מזון המכיל קפסאיצין קשורה לירידה בהשמנה ובתחלואה בסוכרת וכן ירידה במחלות לב וכלי דם.

טוחנים או כותשים את הפלפלים המיובשים עם הגרעינים ומערבבים בצנצנת עם השמן ביחס של 1:10. מניחים במקום מוצל ל10 ימים

שיטה זו מצוינת לשימוש בשמן למאכל.

לשימוש כשמן לעיסוי/ לכאבים מומלץ לבשל את השמן והפלפלים בסיר כפול {באן מרי} עד שהשמן מגיע ל55 מעלות צלזיוס. מסירים מהמים החמים מקררים ושומרים בצנצנת אטומה.

השמן מקבל צבע אדום עמוק.

השמן מחמם ועשוי לגרום לגירוי העור יש למרוח מעט על גב כף היד כדי לבדוק רגישות. יש לשטוף היטב ידיים אחרי השימוש

שימושים:

· לעיסוי אזורים כואבים שרירים או מפרקים דלקתיים השמן מחמם וממריץ את זרימת הדם באזור

· משכך כאב מקומי

· נוגד דלקת

· שמן צ'ילי הוא נהדר עם כל דבר לאוהבי הטעם החריף: סלט, לחם, דגים או ירקות.

bottom of page